mandag den 9. juni 2014

20 spørgsmål til de garvede

Hvad gør man med planter der ligesom bare står og glor uden at foretage sig noget?

Altså, jeg mener planter der står i stampe og hverken vokser eller ser syge ud. Sidste år var det Stjerneskærm der stod og gloede indtil jeg blev så træt af deres gloen at jeg smed dem ud. Jeg har stadig en der bare står og feder den uden at levere. Og det ser også ud som om mine Dahlia er ret tilfredse med den ringe størrelse de har nået. De får selvfølgelig vand og gødning.

Jeg har en Duehovede der er så stor at den har sprængt potten. Så jeg er nødt til at dele den nu. Den er ikke ret sart, men skal jeg klippe den ned når jeg har delt?

Og hvordan er det nu, er det sandt at der er grænser for hvor længe planter kan stå i (moderne) zinkspande? Jeg har nogle jeg har glemt hvad hedder. De blomstrer fint, men bladene ser mig noget sløje ud. Jeg tænker, at når den alligevel skal klippes ned for at gøre det hele igen, så hiver jeg dem op, deler og sætter i lerkrukker.

Og hvis man er irriteret på sin yndlingsrose (Twice in a Blue Moon) fordi man ikke har vandet den nok og derfor nu står og ser sløj ud - kan jeg så ikke klippe den ret meget ned og håbe på at den får det lidt bedre?

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hello my friend! I want to say that this article is awesome, nice written and include approximately all significant infos.

I'd like to peer more posts like this .

My web page: web site ()

Marianne sagde ...

Altså, hvis jeg skal give dig nogle bud på dine skavanker, så 'plant ud'. Dvs. I en taghave: større beholdere, mere jord, mere næring, mere vand og sol.

Så skal der nok ske mirakler.
Knus fra M,
HAVEFOLKET

Taghaven sagde ...

Det vil jeg prøve - især roserne der nu får rosengødning og masser af vand (hver dag) og de er begyndt at se normale ud.

De der blåkant i zinkspandene har jeg lige klippet ned og hiver den op i morgen - og deler dem om nødvendigt. Duehovedet blev delt i fire og har givet glæde andre steder. Jeg har stadig to. Desværre kan jeg ikke få Drejeblomsterne ud af potterne uden at skade dem, så det må blive til afteråret. Tak for svar, Marianne.