tirsdag den 10. juli 2012

Roser

Der er gang i roserne. Store James ser efterhånden træt ud, men han får jo også alle tæskene (vind og vand) men så er det jo godt jeg har Lille James - øh, og nu også James III.


Eglantyne som jeg så på med en vis mistro, men den bliver mere rosa i fuldt udspring.


Reines des Violettes


En Netto-sag som jeg mener er Queen of EnglandDen aldelses yndige Heritage


Og så min darling (undskyld James); Twice in a Blue Moon. Blomsterne bliver ENORME og den dufter helt forrygende og selv om farven snyder lidt på billederne, så er den faktisk grå-violet. Den passer perfekt til de gråløvede planter og Dahlia Eveline den har selskab af.
I det hele taget trives og blomstrer mine Dahlia. Jeg har stor glæde af Frantz Kafka der virkelig er en glad fætter (den blomstrer helt vildt) og min Bonnie Blue er også lige sprunget ud. Det der burde have været en Hamari Rose (sart rosa) viste sig at være en fæl fejlfarve - en lilla-orange dekorativ. Den får nyt hjem meget snart.


Den ganske uanseelige Natlevkøj der er så lille at den kan bo under andre ting. Om dagen er den total slatten men når det bliver mørkt folder blomsterne sig ud igen og den dufter fantastisk. Blomsterne er svagt lilla. Billedet er lidt rystet for jeg måtte stikke arm og kamera ind i "krattet"

Og endelig de fantastiske og meget sommer- og landlige duftlupiner (Pink Javelin) som jeg er blevet meget begejstret for og skal have i rå mængder næste sommer.

Noget er blomstret af så der skal rykkes lidt rundt igen, men når det er gjort skal I nok få nye oversigtsbilleder.

13 kommentarer:

Bente sagde ...

Du har godt nok mange smukke blomster i din taghave lige nu. En fejl hos mig, at jeg ikke har duftlupiner ...de er da SÅ smukke! Den er noteret kan du tro!

Taghaven sagde ...

Hej Bente
Gør det endelig for de er meget, meget yndige. Lettere end rigtige lupiner. De bliver ca. 1-1/2 m høje (mine er ca 1 m) og dufter fint når man stikker næsen i dem. I modsætning til almindelige lupiner kan de rigtig godt lide gødning!

Jeg kan ikke finde ud af at få svarmulighed - altså "svar" direkte på et indlæg - kan nogen guide mig til det?

Anonym sagde ...

Hej
Hvor er det fine roser, du har. Har du alle de roser i krukker?
Med hensyn til muligheden for "svar" direkte på indlæg, så tror jeg du skal gå ind i menuen "Indstillinger", underpunktet "Indlæg og kommentarer", og i punktet "Kommentar om placering" hvor du skal vælge "indlejret".
Så burde kommentarerne stå direkte på siden med indlægget, og der burde være mulighed for at skrive svar ind under kommentarerne.
Jeg håber, at det hjælper.
VH Nina

Maria Christensen sagde ...

Dejlige roser, jeg har tilmeldt mig som læser - da jeg kan se vi har noget til fælles... ROSER! Spændende have du har.

Hilsen
Deneksperimenterendehave

Taghaven sagde ...

Hej Nina

Jeg kan stadig ikke finde ud af det.

Men ja, jeg har alle roser i store potter og James'erne bliver flyttet over i store gruekedler til afteråret.

Haverose sagde ...

Åh, hvor er roserne skønne! Klarer de hele vinteren i gruekedlerne?
Lupinen er spændende med duft. Hvis du samler frø og bytter, har jeg nogle lupiner i andre farver at bytte med?
Sommerhilsner
Rose

Taghaven sagde ...

Kære Rose

Da jeg flyttede ind stod der en opstammet rose i en af gruekedlerne og der havde den stået i 19 år. Sidste år gav den op. James Gallway har overlevet i en almindelig stor krukke, så jeg satser på at gruekedlerne vil være en velkommen forandring.

Jeg har taget frø af lupinerne - eller prøvet og vi kan sagtens bytte.

kh
Bettina

Haverose sagde ...

Hej igen!
Alletiders! Jeg glæder mig til bytte ;-)
Jeg er lidt mere nysgerrig omkring gruekedlerne; står de så nede på jorden eller oppe på din tagterrasse? Det er fordi jeg for første gang har en rose i krukke. Så skal jeg sætte den tilbage i jorden eller beholde den i krukken til vinter..det er den bedste løning jeg prøver at finde, når det bliver frost. Lige her hvor jeg bor kan den godt være streng nemlig.
Kh
Rose

Taghaven sagde ...

Hej Igen

Jeg vil mene at du skal lade rosen stå i krukken og beskytte den så godt du kan. Mine roser bliver heroppe om vinteren. I år har jeg tænkt mig at vikle hele balladen ind i bobleplast hvis vinteren bliver slem. Så hvis du beskytter din rose skal den nok overleve. Min James stod hele vinteren i en alm. stor krukke og har overlevet og blomstret eksemplarisk.

kh
Bettina

Haverose sagde ...

Tak, Bettina for alle info :-)
Kh
Rose

Taghaven sagde ...

Kære Haverose

På et tidspunkt skal dine roser nok ud i jorden, hvis du har muligheden og så kan du plante andre i krukkerne.

Jeg har frø af duftlupin hvis du stadig vil have?

De kan sagtens sås nu for de har fart på!

kh
Bettina

Haverose sagde ...

Kære Betina
Hvor lyder det dejligt med duftlupinfrø og jeg vil meget gerne have nogle :) Jeg har måske nogle lupinfrø tilbage ( har nemlig sået en masse nu) men jeg må tjekke først, hvis du vil have nogle?

Jeg valgte at sætte rosen fra krukken i jorden i vinter men nu er det jo så tid til at plante den i krukken igen ;)

Har du en email jeg kan sende min adresse til? Jeg betaler gerne portoen, jeg kan bare sende dig en PDK kode som postvæsenet jo giver når man køber mobilporto. Den fungerer som frimærke.

Er du ellers i gang med at plante til på terrassen nu, hvor det endelig er blevet forår?
Kh Rose

Haverose sagde ...

Ps. Læste lige dine sidste indlæg, så nu kan jeg forstå du har haft dit at se til. Godt du kom til lægen og at du er oven vande igen og lyder til at være frisk på en ny blomstersæson :-)
Kh Rose