mandag den 11. juni 2012

Jeg er smaskforelsket

I Stjerneskærm, der funger rigtig godt i krukke. Jeg har sat tre i en pænt stor krukke og de danner en tæt bladkuppel hvorfra de fine blomsterstængler hæver sig og giver lethed.Dem har jeg glædet mig over her til aften, hvor jeg har gjort status over hvad jeg, foreløbig, synes fungerer og ikke fungerer. Og jeg må indrømme at det er løbet lidt af med mig med nogle ting. Dahlia er fine, men for mange giver et alt for kompakt udtryk. Jeg forærer et par stykker til min mor og de tomme krukker bliver fyldt op med.....Stjerneskærm (Lars).

Min fine, store, hvide staudelupin døde som nævnt i vinter men jeg kunne ikke stå for en lille dværglupin i Superbest og jeg har sået duftlupiner der vokser fint. Jeg er så også kommet til at købe frø til Noble Maiden - da jeg ikke er udstyret med tålmodighed (Signe havde ellers tilbudt mig frø).

Jeg ved ikke hvad det er med mig og lupiner, men jeg er bare vild med dem (jeg har noget med spir og skærme) og noget af det fineste der findes er vanddråber på lupinblade.
 De fine lægebaldrian er sprunget ud. De er ranglede som en teen-agere og måske bliver de lidt tættere? Er der nogen der kan fortælle mig lidt om denne plante? Når jeg googler finder jeg mestendels oplysninger om dens medicinske brug. Jeg aner faktisk ikke om den er flerårig - jeg ville bare have den fordi CD sidste somme plagede min svage sjæl med at fremvise alle mulige skærmblomster på sin blog og jeg kunne ikke få fingre i den vilde gulerod.

Den har den fineste lille duft når man stikker næsen i den.


 Og jeg er svært tilfreds med Blåkant som jeg købte to trøste-eksemplarer af da stormen havde knækket min Anisisop som nu er blevet til fire små planter. Farven er intenst blå-violet.Frantz Kafka er på vej, men mine Dahlia blev også tævet frem inden døre - på den kølige trappe-repos.


 James er sprunget ud med mindre blomster end sidste år (da jeg købte ham). Og belært af Nette har jeg nu fattet, at han vil frem og han vil da også få nyt og større hjem til efteråret.Og som om jeg ikke havde planter nok............... Ja, så har jeg sået og priklet en del ting. Alle mine Digitalis døde i vinter og jeg har ét skaldet eksemplar i år. Så jeg har fået babyer af underboen, der så forhåbentlig overlever. De er fine at stikke ned mellem de øvrige krukker.
Og da jeg ville hive en plante op af en krukke fandt jeg adskillige Kæmpeverbena-børn under bladene. Det smilede jeg lidt af fordi jeg sidste år stod og kiggede på dem og tænkte, "hvordan filan får man taget frø af de javerter?" Men det klarede de altså selv.
Jeg flytter stadig rundt på krukkerne men skal nok poste billeder af the grand overview snart.

5 kommentarer:

Lene sagde ...

Lægebaldrian er en staude, så den kan du glæde dig til år efter år.
Skønne billeder du viser i dag.

Taghaven sagde ...

Tak Lene, det mente jeg egentlig også at den var, men blev pludselig usikker.

Havenarkomanen sagde ...

Stjerneskærm er da også så lækker og kan godt forstå du vil have flere :o)
Jeg har det ligesom dig, spir og skærme det funker bare :o)og lupiner, digitalis og kattehaler kan man ikke få nok af :O)

Haverose sagde ...

Din Stjerneskærm er så yndig - den må jeg altså også ha i min have!

Det er nemlig så flot med blomster som strækker sig op imod himmelrummet, såsom din blåkant.

Det er dejligt at stadig gå og kigge til spirede småplanter og du har da gang i den :-) Jeg har selv bla. fingerbøl og lyserød og blå salvie i flamingokasser.

Landbohaven sagde ...

Hvor har du en smuk forside på din blog.
Lægebaldrian kender jeg slet ikke.
Jeg har 1 alm. stjerneskærm og 1 rød stjerneskærm.
Gode billeder.
Tak for kigget.
Ha` en dejlig lørdag.